Categorii

Politica de confidentialitate

Politica privind prelucrarea datelor cu caracter personal

Protejarea datelor personale in timpul utilizarii site-ul nostru www.aligatorul.ro este pentru noi un aspect extrem de important. De aceea, va informam in continuare in detaliu cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal. Responsabila pentru protectia datelor cu privire la aceasta pagina web este SC MARKETING GURU SRL. La utilizarea si prelucrarea datelor cu caracter personal, SC MARKETING GURU SRL respecta cu strictete prevederile legale in vigoare privind protectia datelor. Dreptul de utilizare a datelor cu caracter personal si a datelor cu caracter anonim revine societatii SC MARKETING GURU SRL in limitele prevazute de lege, cu respectarea drepturilor persoanelor vizate descrise in continuare.

Prezenta declaratie privind protectia datelor se aplica doar pentru www.aligatorul.ro si pentru subdomeniile aferente, insa nu si pentru pagini controlate sau operate de terti. SC MARKETING GURU SRL nu isi asuma raspunderea pentru continutul paginilor web operate de terti. 

SC MARKETING GURU SRL te asigura ca va prelucra datele tale in mod onest, transparent si informat, conform schimbarilor si modificarilor aduse de Regulamentul (EU) general privind protectia datelor persoanelor fizice nr. 2016/679 („GDPR”).

Acesta este motivul pentru care am decis sa te informam prin aceasta Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal („Politica de Prelucrare a Datelor” sau „Politica”) referitor la: 

 • Cine suntem?
 • Ce sunt datele personale?
 • Ce date prelucram despre tine?
 • In ce mod colectam si prelucram datele tale?
 • Cat timp pastram datele tale?
 • Cu cine impartasim datele tale?
 • Cand transferam datele tale in afara spatiului Uniunii Europene sau SEE?
 • Ce masuri de securitate asiguram pentru protectia datelor tale?
 • Care sunt drepturile si optiunile tale in privinta datelor pe care le prelucram?

Prezenta Politica de Prelucrare a Datelor poate fi modificata sau actualizata oricand de catre SC MARKETING GURU SRL, atunci cand consideram ca survin anumite modificari in activitatile prin care prelucram datele tale. Vom publica pe site-ul nostru, www.aligatorul.ro, orice astfel de modificari si va vom informa in mod corespunzator prin e-mail (in situatia in care avem acordul dumneavaostra).

CINE SUNTEM?

SC MARKETING GURU SRL  persoana juridica, inmatriculata la Registrul Comertului sub nr. J22/1771/2013, avand cod unic de inregistrare fiscala 32364859, este operatorul datelor tale si entitatea care iti furnizeaza, prin intermediul Magazinului Online www.aligatorul.ro, produse din categoriile accesoriilor de telefoane mobile. 

Ne puteti contacta oricand la:

Adresa: Str. Cetatuia, nr. 1, Iasi

Nr. telefon: 0769.35.36.37

E-mail: contact@aligatorul.ro

CE DATE PRELUCRAM DESPRE TINE?

Ce sunt datele personale?

Datele personale inseamna orice date sau informatii care ne ajuta sa va putem identifica direct (de exemplu numele, prenumele tau) sau indirect (de exemplu, in functie de profilul pe care il cream pentru a-ti transmite oferte personalizate). Anumite informatii sunt mai putin evidente (cum ar fi preferintele si obiceiurile tale la cumparaturi, IP-ul computerului tau), dar asociate cu persoana ta, ne ajuta sa te putem identifica si se circumscriu astfel notiunii de ”date personale”. 

Politica noastra este de a colecta si prelucra doar datele care ne sunt necesare ca sa iti oferim cea mai placuta experienta atunci cand navighezi/ faci cumparaturi pe site-ul nostru web. In general, prelucram urmatoarele tipuri de date despre tine:

 • Nume si prenume;
 • Adresa de e-mail;
 • Numarul de telefon;
 • Gradul de utilizare si activitatile tale pe platforma Magazinului Online;
 • Interese si preferinte legate de produsele din Magazinul Online.

Mai exact, in tabelul de mai jos am prezentat datele cu caracter personal („Date” sau „Date Personale”) pe care le colectam direct de la tine, care rezulta din interactiunea cu tine si pe care noi sau parteneri nostri le urmarim in vederea furnizarii produselor comandate sau pentru a-ti oferi diverse oferte personalizate, atunci cand navighezi/ faci cumparaturi pe site-ul web al Magazinului Online.

Datele minorilor. 

SC MARKETING GURU SRL  nu permite prelucrarea datelor personale ale clientilor care nu au implinit varsta de 16 ani.

In procesul de creare a contului sau de plasare a comenzii in Magazinul Online, clientii trebuie sa confirme faptul ca au implinit varsta de 16 ani.

IN CE MOD PRELUCRAM DATELE TALE?

Marketing Guru SRL colecteaza si prelucreaza datele tale pentru onorarea comenzilor pe care le faci si livrarea produselor pe care ti le doresti, imbunatatirea experientelor tale in Magazinul Online, oferirea de asistenta si suport atunci cand utilizezi Magazinul Online/ contul de client, sau pentru a-ti crea un profil de client in vederea transmiterii unor oferte personalizate (marketing direct).

Am detaliat in tabelul de mai jos modul in care prelucram datele tale, scopurile si temeiul juridic (baza legala) al activitatilor prin care prelucram datele tale. 

In ce scop colectam si prelucram datele tale?Ce date colectam si in ce mod le prelucram?Care este temeiul juridic al prelucrarii datelor?

 

Date pe care ni le furnizati direct 
Crearea contului tau de client 

 

 

 

Iti putem crea un cont de client pe Magazinul Online doar daca ne oferi obligatoriu urmatoarele date personale, in procesul de solicitare de catre tine a deschiderii unui cont de client nou:
 • nume, prenume;
 • e-mail, si
 • numar de telefon

 

 
Efectuarea de cumparaturi in Magazinul OnlinePoti efectua cumparaturi pe site-ul www.aligatorul.ro chiar si daca nu ai activat un cont de client, dupa ce accepti in prealabil Termenii si Conditiile Magazinului Online. 

 – De fiecare data cand lansezi o comanda vom colecta si prelucra urmatoarele date:

 • nume si prenume; 
 • adresa de livrare; 
 • numar de telefon;
 • adresa de email;
 • imaginea incarcata in site-ul web (daca este cazul prin incarcarea de catre dumneavoastra a unei imagini cu scopul personalizarii unui produs comercializat de noi)

– Cand confirmam comanda ta, sau te anuntam ca produsele au ajuns in punctele de preluare vom prelucra:

o   numarul de telefon si adresa de e-mail 

pentru a te informa cu privire la situatia comenzii/livrarii tale.

Executarea contractului

Pentru a-ti putea onora comenzile, a livra produsele la adresa indicata/ preda produsele in punctele de ridicare, a ne executa obligatiile de garantie asociate produselor, sau, dupa caz, a face un retur de produse. 

Plata cumparaturilor/ restituirea platii in caz de retur de produs/ anulare comanda 

 

Detaliile cardului pe care il folosesti pentru plata 3D Secure a cumparaturilor din Magazinul Online nu vor fi accesibile si nici nu vor fi stocate de catre SC MARKETING GURU SRL, ci doar de catre entitatea de autorizare a tranzactiei sau de o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate vei fi informat, anterior introducerii efective a detaliilor cardului pe care il folosesti pentru plata online. 

 

SC MARKETING GURU SRL prelucreaza doar urmatoarele date pe care le trimite catre partenerul de autorizare a platilor/ tranzactiilor online:

o   nume, prenume;

o   ID comanda;

o   data initierii tranzactiei, data finalizarii;

o   ID tranzactiei; 

o   situatie plata (plata efectuata/ neefectuata);

o   suma tranzactionata (dupa caz).

 

  – In cazul unor retururi/ anularii comenzii colectam si prelucram:

o   IBAN-ul si banca la care ai deschis contul bancar, 

pentru a-ti restitui banii plati pentru produsele returnate/ comenzile anulate. 

Executarea contractului

Pentru a asigura suportul necesar procesarii de catre partenerii nostri autorizati sa intermedieze plata produselor comandate de tine. 

Livrarea produselor catre tine– Iti livram produsele la adresa indicata, prin curierii nostri, cu care partajam strict datele necesare livrarii produselor:

o   nume, prenume;

o   adresa de livrare;

o   telefon;

o   valoarea sumei platibila cu ramburs (dupa caz).

Executarea contractului

Indeplinirea obligatiilor noastre legate de gestionarea si livrarea  produselor catre client in conditiile si timpii agreati.

Asistenta si suport clienti – Pentru a-ti putea asigura suportul cu privire la contul tau de client / comenzile pe care le lansezi in Magazinul Online, te vom identifica prin confirmarea:

o   numelui si prenumelui; 

o   adresei de e-mail si numarului tau de telefon;

o   ID-ul comenzii

 

 – Aceleasi date le vom prelucra si in vederea solutionarii reclamatiilor tale.

Executarea contractului

Indeplinirea responsabilitatilor/ activitatilor noastre in perioada de executare a contractului

Campanii promotionale, concursuri, promotii sau tombolePentru concursurile online derulate pe site-ul www.aligatorul.ro colectam adresa ta de e-mail. Mai organizam concursuri pe pagina oficiala de Facebook a aligatorul.ro, unde colectam, in functie de campanie, urmatoarele date necesare participarii tale la concurs, respectiv, pentru validarea castigatorilor prin random.org: 

o   nume si prenume;

o   adresa de e-mail, sau; 

o   numar telefon. 

Daca esti castigator, vom mentiona numele si prenumele tau pe pagina oficiala Facebook a aligatorul.ro 

Consimtamant

In scopul participarii tale la concursurile organizate de MARKETING GURU SRL si acordarii premiilor respective 

Date pe care le colectam automat 
Crearea de profiluri de client in scop de marketing direct 


Navigarea online

Consimtamant 

Pentru transmiterea unor oferte personalizate prin canalele de comunicare la care consimti (sms, e-mail).  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicitate comportamentala on-linePe baza navigarilor si comportamentului tau in Magazinul Online, monitorizat prin cookie-uri, iti vom furniza reclame on-line la unele dintre produsele noastre care te pot interesa. Pe baza informatiilor despre navigarea ta in Magazinul Online , te vom incadra intr-un grup de interes cu alti clienti similari, ca si comportament de navigare si iti vom livra astfel reclame (bannere) pe baza acelor interese.

De exemplu, un profil de interes “folii de protectie” se poate deduce din datele tale, prin evaluarea produselor pe care le-ai vizitat pe website-ul Magazinului Online si in acest fel un cookie este plasat pe dispozitivul tau pentru a te incadra ca cineva interesat de categoria “folii de protectie”, iar ulterior vei primi unele mesaje publicitare special personalizate din categoria “folii de protectie”.

 

Consimtamant cookie

Pentru cookie-urile care monitorizeaza comportamentul tau in Magazinul Online.

 

Daca nu doresti sa participi la monitorizarea prin cookie-uri in scopul transmiterii de reclame (bannere) on-line pe baza intereselor tale, poti refuza setarea in acest sens a unui modul cookie prin setarea browser-ului care dezactiveaza in general setarea automata de module cookie. Poti de asemenea, dezactiva modulele cookie pentru serviciile publicitare ale unui furnizor servicii browser (de ex. Google), setand browser-ul tau in asa fel incat modulele cookie ale domeniului respectiv sa fie blocate. Poti face asta foarte usor din urmatoarea pagina www.youronlinechoices.com/ro/optiunile-mele

 

Optiunea de a renunta la publicitatea comportamentala on-line nu va opri afisarea reclamelor generale, care nu sunt individualizate in functie de interesele tale. 

Oferte pe baza de audientele personalizate (pe liste de clienti)Cu acordul tau, vom utiliza adresa ta de e-mail si numarul de telefon mobil pentru crearea de liste de clienti codificate („datele hash”), iar apoi vom folosi datele codificate din aceasta lista pentru a corela datele tale (si a altor clienti dintr-un grup de interes) cu datele persoanelor de pe Facebook, pentru a transmite, pe acest canal, catre contul tau de Facebook, oferte personalizate prin reclame tinta. 

 

Facebook codifica datele hash, le incarca in platforma sociala si astfel ne creeaza audienta, utilizand aceste date hash exclusiv pentru corelarea cu datele din contul tau de Facebook, fara sa distribuie aceste date tertilor (sau, altor agentii de publicitate comerciala) si vor fi sterse automat de Facebook imediat dupa corelare.

Atunci cand creezi o audienta asemanatoare, alegi o audienta sursa (o audienta personalizata creata cu ajutorul unui partener de date, al datelor pixelului tau sau al fanilor paginii aligatorul.ro), iar Facebook identifica trasaturile comune ale persoanelor din aceasta audienta (de exemplu, informatii demografice sau interese). Apoi, Facebook gaseste persoane care au trasaturi similare (sau „asemanatoare”) cu acestea. Daca raspunsul este afirmativ, va trebui sa mai adaugam aici un paragraf precum cel de mai jos] 

 

In plus, pe website-ul Magazinului Online utilizam si serviciile Facebook de audienta personalizata creata cu ajutorul datelor pixelului tau. Cu ajutorul acestui serviciu oferit de Facebook, Noi si Google putem identifica faptul ca a-ti dat click pe anuntul nostru publicitar din Facebook si a-ti fost redirectionat catre site-ul Magazinului Online. Datele colectate cu Facebook servesc exclusiv la intocmirea de statistici privind succesul si utilizarea campaniilor noastre publicitare pe Facebook. 

Consimtamant 

Pentru transmiterea de oferte personalizate pe Facebook (prin utilizarea serviciului de audiente personalizate bazate pe liste de clienti 

 

 

 

Mai multe detalii privind scopurile, modul de colectare si prelucrare a datelor cu caracter personal de catre Facebook si pentru setari de protectie a sferei tale private pe Facebook, poti consulta in Politica de confidentialitate a Facebook centrul de ajutor pentru promotori.

 

Mentenanta si securizarea website-ului Magazinul  Online

 

Utilizam urmatorii identificatori online pentru mentenanta si securizarea website-ului Magazinului Online:

o   Adresa IP;

o   Browser-ul de internet pe care il utilizezi si  versiunea sistemului de operare al dispozitivului cu care te conectezi;

o   Date de protocol HHTP/HTTPS;

o   Locatia dispozitivului (daca este activata geo-localizarea) de pe care te conectezi la site-ul Magazinului Online.

 

Mai exact, prelucram datele tale pentru:

  – a asigura buna functionare a website-ului, respectiv:

o   afisarea corecta a continutului website-ului Magazinului Online;

o   retinerea datelor tale de autentificare (atunci cand ne soliciti);

o   imbunatatirea website-ului Magazinului Online;

o   parametrarea dispozitivului de pe care te conectezi/ autentifici la cerintele site-ului Magazinului Online.

  – a asigura securitatea website-ul si a te asigura ca te protejam impotriva fraudei sau a oricarei brese de securitate IT in ceea ce priveste Magazinul Online.

 – identificarea si remedierea defectiunilor care impiedica utilizarea website-ului nostru sau contului tau de client.

Interes legitim

Implementarea, parametrarea si mentinerea masurilor de securitate a website-ului Magazinului Online

 

Audit si raportari

 

Prelucram datele tale pentru auditarea financiara anuala, precum si pentru depunerea declaratiilor fiscale si contabile la autoritatile fiscale.Cerinte prevederi legale

Pentru conformarea cu obligatiile legale impuse de prevederile legale aplicabile in materie fiscala si contabila 

Date pe care le colectam din alte surse
Navigare retele socialeDaca ne dai like pe pagina de Facebook a aligatorul.ro, vom primi aceste date fara a le utiliza altfel decat pentru a putea comunica cu tine si eventual, pentru a-ti transmite unele oferte personalizate prin contul tau de Facebook pe baza de audiente personalizate.Consimtamant 

Transmiterea de oferte personalizate pe Facebook (prin utilizarea serviciului de audiente personalizate bazate pe liste de clienti) 

CAT TIMP PASTRAM DATELE TALE?

SC MARKETING GURU SRL prelucreaza datele tale pentru perioada necesara indeplinirii scopurilor pentru care acestea au fost colectate si conform politicilor noastre de retentie a datelor personale. In anumite cazuri, unele prevederi legale ne pot impune sau permite pastrarea datelor pentru o perioada mai indelungata. 

Perioada de pastrare a datelor depinde in principal de urmatoarele:

 • pentru ce perioada avem nevoie de datele tale pentru a-ti oferi produsele solicitate si a ne indeplini obligatiile fata de tine si pentru scopurile mentionate mai sus in prezenta Politica;
 • daca ai un cont de client deschis pe website-ul Magazinului Online. In acest caz vom pastra datele tale cat timp acest cont de client este activ, dar nu mai mult de 1 (un) an de la data ultimei autentificari in cont sau ultimei comenzi in Magazinul Online (fara autentificare in cont); te vom notifica inainte de a inchide contul tau de client si a sterge toate datele asociate acestui cont de client;
 • daca ti-ai exprimat consimtamantul pentru prelucrarea datelor pentru o perioada mai mare, vom mentine datele pe toata aceasta perioada, cu exceptia cazului in care iti retragi intre timp consimtamantul;
 • obligatiile legale sau contractuale ne impun pastrarea datelor tale pentru o anumita perioada de timp (de exemplu perioadele prescrise de lege pentru apararea drepturilor noastre in justitie).
 • in cazul in care ai incarcat poze pe site-ul nostru in vederea cumpararii unei huse personalizate, acestea se sterg in cel mult 30 de zile de la data incarcarii/comenzii.

Vom pastra datele tale doar atat timp cat detii un cont de client si/sau continui sa faci cumparaturi in Magazinul Online. Daca iti dezactivezi contul de client din Magazinul Online si ne soliciti in mod expres stergerea totala, datele asociate contului tau de client vor fi sterse sau anonimizate astfel incat sa nu mai poti fi identificat in sistemele noastre de evidenta a datelor, exceptand cazul in care suntem obligati sa pastram datele tale pentru o perioada mai lunga, in baza legii sau interesului nostru legitim. 

In acest fel iti vom asigura controlul deplin asupra datelor tale personale. Vom colecta si prelucra din nou datele tale daca ni le vei oferi din nou in website-ul Magazinului Online. 

Pentru scopurile pentru care ne-ai oferit consimtamantul la prelucrarea datelor, evidentiate in tabelul de mai sus, vom prelucra datele tale cu privire la respectivul scop pana cand iti retragi consimtamantul privind prelucrarea in scopul respectiv, cu exceptia cazului in care suntem obligati sa mentinem aceste date pentru o perioada mai lunga potrivit legii, pentru raportari la autoritatile publice, sau pentru a ne apara drepturile in justitie. 

Te informam ca ne bazam pe consimtamantul tau atunci cand prelucram datele tale pentru a-ti transmite:

 • oferte personalizate pe baza de publicitate comportamentala online;
 • oferte personalizate bazate pe profilarea pe care o facem in scop de marketing direct, prin canalele de comunicare sms, email si notificari push-up;
 • oferte bazate pe audientele personalizate (pe liste de clienti) in Facebook.

*Consimtamant – inseamna acordul tau liber, specific si informat prin care accepti fara dubiu ca datele tale sa fie prelucrate de catre Noi in scopul pentru care iti dai acordul. In Magazinul Online iti poti exprima consimtamantul prin actiunea ta de a bifa casuta relevanta asociata scopului si mijlocului de prelucrare precizat in prezenta Nota de informare. 

CU CINE IMPARTASIM DATELE TALE?

Datele tale personale pot fi transmise catre si pot fi prelucrate de partenerii nostri de incredere pentru a-ti furniza produse 

Pentru a-ti furniza produsele comandate in Magazinul Online, vom partaja datele tale cu partenerii nostri de incredere. Selectam foarte atent partenerii si furnizorii care efectueaza, in numele nostru, operatiuni suport activitatii noastre. Impartasim cu acestia doar datele personale necesare realizarii activitatilor specifice pe care le incredintam acestora.

Atunci cand externalizam anumite activitati catre partenerii nostri de incredere depunem toate eforturile rezonabile pentru a ne verifica in preala